Аваков знову обіцяє спорядити Нацгвардію касками та бронежилетами

Читать на русском

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков нещодавно пообіцяв повністю забезпечити Нацгвардію України, що перебуває у віданні МВС, бронежилетами та касками.

Раніше міністр вже обіцяв передати відповідне спорядження, однак запізнився із виконанням своєї обіцянки на місяць, передає “Слово і Діло”.

5 липня очільник МВД Арсен Аваков передав Нацгвардії першу партію закуплених бронежилетів та касок. “Ми закупили 2 тис. бронежилетів та 6 тис. кевларових касок. Ціна комплекту - 19 тисяч гривень”, - повідомив Аваков силовикам.

Разом з тим, міністр обіцяв передати першу партію відповідного спорядження українським військовослужбовцям ще на початку липня. Більше того, згідно з його обіцянками, бронежилетів мало бути поставлено 3 тис. примірників, а кевларових касок — більше 7 тис.

Раніше громадськість обурила інформація про те, що зібрані народом кошти для підтримки української армії майже не освоєні.

Так, згідно з наданим “Слову і Ділу” звітом від Міністерства оборони, за народні гроші відомством було закуплено 2 тис. пар хромових напівчеревиків, 7 тис. майок та така ж кількість формених сорочок, 26,65 тис. польових та 0,9 тис. флотських кашкетів, 3,3 тис. повсякденних костюмів.

Читайте також: За народні гроші армія закупила 2000 пар хромових черевиків (ДОКУМЕНТ)

На закупівлю вказаних речей, а також берців, спальних мішків, ковдр та постільної білизни укладено контракти на 41,5 млн грн. При цьому в рамках вказаної програми станом на 27 червня надійшло 133,8 млн грн, з яких 125,7 призначено на матеріально-технічне забезпечення армії.

Відзначимо, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков обіцяв опублікувати повний звіт про гроші, витрачені на засоби захисту та озброєння.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: