Швайка хоче нагодувати українськими продуктами Середній і Далекий Схід

Читать на русском

Міністр аграрної політики і продовольства Ігор Швайка заявив, що українські виробники аграрної продукції та продовольства отримають ринки збуту не лише в Європі, а й у Середній Азії.

Про це голова аграрного відомства заявив у ході Всеукраїнського аграрного форуму, передає кореспондент «Слова і Діла».

«Ми провели консультації в наступних країнах: Іран, Казахстан, Узбекистан, Грузія і Азербайджан щодо сприяння підтримки продукції українських сільгоспвиробників», - заявив Швайка.

На цю мить Мінагропрому вже вдалося домовитися безпосередньо про поставки українських продуктів до Узбекистану. Міністр додав, що наразі тривають зустрічі представників відомства з посольствами інших країн.

Крім того, триває співпраця України з Китаєм. Як повідомив Швайка, Китай наразі приступає до виконання другої частини міждержавного договору із купівлі українського зерна.

Нагадаємо, сьогодні прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що Україна має вийти в світові лідери з постачання продуктів харчування. Наприкінці червня Ігор Швайка також повідомив, що Україна не припинить постачання власної агропродукції на ринок Російської Федерації.

«Слово і Діло» зафіксувало 47 обіцянок міністра Ігоря Швайки, з яких він виконав лише 6. Так, міністр, як і обіцяв, підготував дворічний план співпраці з Литвою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: