Яценюк запланував захопити світовий ринок продовольства

Читать на русском

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає, що Україна в найближчі роки має вийти у лідери на світовому ринку аграрної продукції та продовольства.

Про це він сказав, виступаючи на Всеукраїнському аграрному форумі, передає кореспондент «Слова і Діла».

За словами голови уряду, «теоретично можна прожити без газу та нафти - на сонячній енергїї і біопаливі, але не можна прожити без їжі».

«Основне завдання, яке стоїть перед Україною - захопити лідерство на ринку продовольства. Світ росте, збільшується кількість населення і як тільки починається економічне зростання - зразу змінюється структура ринку продуктів харчування і зразу змніюється ціна», - відзначив Яценюк.

Разом з тим прем'єр нагадав ситуацію, коли почалося економічне зростання Китаю і споживання продуктів харчування на світовому ринку кардинально змінилося. «Якщо казати в цифрах, то в десятилітній перспективі Україна може потроїти обсяг виробництва сільськогосподарської продукції і продовольства», - повідомив голова уряду.

За його словами до 2020 року на ринку кукурудзи Україна разом з США може контролювати 65% світового ринку. «І коли ти контролюєш 65% світового ринку - набагато легше домовлятися про будь що - і про кредитування, і про інвестиції», - заявив прем'єр.

При цьому він додав, що на сьогодні Україна є першою країною світу за сільськогосподарським потенціалом.

Також Яценюк повідомив, що Україні доведеться поступово відмовлятися від ринку збуту Російської Федерації. Замість цього прем’єр пропонує агровиробникам звернути першочергову увагу на Китай, інші азійські країни та Північну Африку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: