Тижневий дайджест станом на 29 липня 2013 року

Читать на русском

За останній тиждень до системи "Слово і діло" додано  72 нові обіцянки від представників центральних та регіональних органів влади. Серед головних фігур – міністр доходів і зборів Олександр Клименко, голова «Украавтодору» Євген Прусенко та голова Київської облдержадміністрації Анатолій Присяжнюк.

Очільник Міністерства доходів і зборів Олександр Клименко минулого тижня запевнив, що в Україні з метою покращення митного обслуговування на кордоні буде створено 10 нових пунктів пропуску для міжнародного автомобільного сполучення та ще 5 - реконструйовано. В світлі оголошення нових ініціатив відомства про  зниження ставки ПДВ з нинішніх 17 % до 9% і введення компенсаційного податку з обороту Олександр Клименко запевнив, що уряд не буде запроваджувати зміни до податкової системи без згоди платників податків.

Минулого тижня міністр також пообіцяв зменшити «тіньовий сектор» підакцизних товарів на 7-10%.

Голова «Украавтодору» Євген Прусенко минулого тижня оголосив графік реалізації ініціатив з будівництва в Україні концесійних доріг. Планується протягом наступних двох років побудувати концесійні автодороги Краковець - Львів - Броди – Рівне, Щербаківка - Харків – Новомосковськ та першу чергу Великої кільцевої дороги Києва.

Протягом 2015-2016 років, за словами Євгена Прусенка, будуть побудовані концесійні автодороги Дніпропетровськ – Решетилівка, Дніпропетровськ - Запоріжжя - Мелітополь - Джанкой – Сімферополь, Ульянівка - Миколаїв - Херсон - Красноперекопськ – Сімферополь та Одеса – Рені.

Губернатор Київщини Анатолій Присяжнюк минулого тижня оголосив про свої плани щодо зведення в області пам’ятників княгині Ользі (у Вишгороді) та Володимиру Великому (у Ворзелі).

Крім того, обласний очільник запевнив, що він ініціюватиме повне об'єднання Києва та Київської області в ході проведення адмінреформи.

Протягом вказаного періоду 5 обіцянок отримали статус «Виконано» та 14 – «Не виконано».

Минулого тижня стало відомо, що веб-камери з парламенських виборів до міліції не дісталися та для підвищення безпеки в містах не використовувалися. Серед невиконаних законодавчих ініціатив слід згадати обіцянки Ганни Герман про першочергове внесення до парламенту законопроекту про заборону комуністичної ідеології та Арсенія Яценюка про створення спеціальної слідчої комісії з розслідування незаконного ув’язнення Юрія Луценка та Юлії Тимошенко.

Серед позитивних зрушень слід відзначити початок будівництва мікрорайонів доступного житла в дев’яти пілотних регіонах України.

Станом на 29.07.2013 року в системі «Слово і діло» налічується 1003 персони і 15290 обіцянок, з них 9531 в процесі, 2604 виконаних і 2602 невиконаних.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: