Що міністри Яценюка обіцяли аграріям

Читать на русском

За час перебування на посаді міністра аграрної політики свободівець Ігор Швайка роздав 41 обіцянку в сфері сільськогосподарських відносин, з яких він виконав 4, а 3 – провалив. Про це повідомляє «Слово і Діло».

Так, до 30 червня міністр планував поставити до Китаю 4 млн тонн зерна за контрактом Державної продовольчо-зернової корпорації. Натомість було поставлено лише 3,44 млн тонн. 

Разом з тим, Швайка, як і обіцяв, скасував техогляд сільськогосподарської техніки та призупинив процес злиття трьох харківських аграрних вишів.

Сам прем'єр-міністр Арсеній Яценюк обіцяв підвищити прибутки українських аграріїв за рахунок збільшення експорту до ЄС. Так, згідно з планами глави уряду, до кінця 2014 року Україна отримає прибутки на рівні 400 млн дол завдяки перебуванню у зоні вільної торгівлі з ЄС. Яценюк прогнозує зростання експорту зернових культур, сільськогосподарської та кондитерської продукції.

Між тим, на останньому засіданні Кабміну Арсеній Петрович висловив своє незадоволення тим, як неефективно українські товаровиробники просувають свою продукцію на ринок об'єднаної Європи.

Крім того, раніше прем’єр повідомив, що уряд планує ввести ПДВ на операції з експорту зерна та презентує в парламенті пакет розвитку українського продовольчого сектору.

Серед обіцянок інших членів Кабміну можна згадати заяви нинішнього міністра екології, свободівця Андрія Мохника, який в 2012 році заявляв про плани «ВО «Свободи» ввести заборону на продаж землі сільськогосподарського призначення. Його соратник по партії Ігор Швайка вже на посаді міністра агрополітики підтвердив, що не має наміру скасовувати мораторій на продаж сільськогосподарських земель.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: