Ніхто не буде затягувати ратифікацію Угоди про асоціацію – Клімкін

Читать на русском

Міністр закордонних справ Павло Клімкін запевнив, що ратифікацію Угоди про Асоціацію з ЄС в Україні ніхто затягувати не буде. Протягом найближчих тижнів МЗС підготує пакет документів для ратифікації, які наразі погоджуються з ключовими міністерствами.

Про це міністр заявив вчора в інтерв’ю «ВВС Україна», повідомляє «Слово і Діло».

Павло Клімкін відзначив, що навколо питання ратифікації Угоди з’явилось багато міфів. Насправді, для того, аби ратифікувати Угоду необхідно, окрім підготовки відповідних документів, розробити національний план її імплементації.

«Головна проблема - в імплементації Угоди, адже євроінтеграція – це реальні реформи, які потрібні для перспективи майбутнього вступу в ЄС», - відзначив Клімкін.

За його словами, перший проект такого національного плану існує і його відправили на розгляд в європейські інституції. Більше того, міністр має намір викласти цей план в мережу Інтернет, аби всі мали змогу його опрацювати.

Разом з тим, Клімкін відзначив, що ратифікація Угоди про Асоціацію не є нагальною, адже система автономних преференцій ЄС для України була введена раніше.

Нагадаємо, що 27 червня Президент Петро Порошенко підписав Угоду про Асоціацію між Україною та ЄС. Однак Верховна Рада досі її не ратифікувала.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: