Замість розмов про своє звільнення Швайка закликав аграріїв працювати

Читать на русском

Міністр аграрної політики Ігор Швайка вважає, що невдоволення роботою очолюваного ним відомства висловлюють люди, не зацікавлені у розвитку вітчизняного агропромислового комплексу.

Про це міністр сказав, відповідаючи на запитання кореспондента «Слова і Діла».

«Коротко характеризуючи те, згідно з яким принципом працює міністерство на сьогоднішній день, можу сказати двома тезами. Перше: можна у міністерства (і це частіше за все використовуваний спосіб) щось вимагати і когось звинувачувати, а потім критикувати за невиконання. Другий — ставати поруч і спільно готувати проекти рішень, які потрібні безпосередньо для цієї галузі», - обурився Швайка.

Міністр додав, що роль громадськості та безпосередньо представників аграрного бізнесу важко переоцінити. Тим, хто бажає зробити реальний внесок у розвиток сільського господарства, Швайка порадив «входити до складу Всеукраїнської аграрної ради і кожне засідання профільної комісії завершувати проектом рішення, яке потім заступник міністра виносить на розгляд департаменту та міністра, а міністр пропонує свій проект рішення уряду або оформляє у вигляді законопроекту у Верховній Раді».

Швайка зазначив, що він є прихильником активної співпраці з громадськістю, виробниками та переробниками аграрної продукції.

Міністр також підтвердив свою участь у Всеукраїнському аграрному форумі, який відбудеться в Києві 10 липня. Як сказав сам Швайка, його участь регламентована дорученням прем'єр-міністра і він це доручення виконає. Одразу по закінченні форуму міністр планує візит на Донеччину, де він курує збір урожаю в зоні, звільненій від терористів.

Нагадаємо, наприкінці червня міністр агропрому заявив, що урожай в усіх регіонах України буде зібраний навіть за існуючої небезпеки в східних регіонах. Кількома днями пізніше чиновник запевнив, що Україна продовжить поставляти до Російської Федерації свої продукти харчування.

Системою «Слово і Діло» зафіксовано 46 обіцянок Ігоря Швайки, з якими можна ознайомитися на нашому сайті.  

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: