Швайка буде збирати урожай під кулями

Читать на русском

Міністр аграрної політики та продовольства Ігор Швайка обіцяє докласти зусиль для того, щоб урожай був зібраний, в тому числі і в східних областях, попри всі можливі ризики.

Про це він заявив в коментарі перед засіданням уряду в середу, передає кореспондент «Слова і Діла».

«Є питання ризиків - пошкодження полів, де лежать міни, уламки снарядів. Там, де техніку можна виводити з великими застереженнями», - сказав Швайка, розповідаючи про небезпеки, з якими цього року доведеться зіштовхнутися аграріям на сході.

Він додав, що пропонуватиме на урядовому комітеті розглянути питання про підтримку фермерів на сході, які можуть сьогодні опинитися під загрозою.

Також Швайка повідомив, що сьогодні міністр направив свого заступника у відрядження в східні області на зустріч з аграріями Луганської, Донецької та Харківської областей.

В той же час очільник аграрного відомства вирішив не робити прогнозів щодо збору врожаю на Донбасі.

«Прогнозів по збиранню врожаю в Донецькій та Луганській областях цього року вирішили не робити. Не те що в полі, а те - що в коморі. Цього принципу ми будемо дотримуватися. Ми зробимо все для того, щоб цей врожай було зібрано»,- сказав він.

Нагадаємо, на початку червня міністр агропромислової політики Ігор Швайка дав розпорядження підсилити охорону продовольчих запасів на комбінатах на сході країни після того, як отримав інформацію про спроби терористів заволодіти майном держави.

13 червня «Слово і Діло» повідомило, як Мінагрополітики виконує заплановані посівні роботи.

Системою «Слово і Діло» зафіксовано 48 обіцянок Ігоря Швайки, 5 з яких вже були виконані.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: