Відповідальним за реформи стане гендиректор «Microsoft Україна»

Читать на русском

Заступником глави адміністрації президента з питань проведення адміністративних, соціальних та економічних реформ може стати генеральний директор компанії «Microsoft Україна» Дмитро Шимків.

Про це ZN.UA повідомило джерело в адміністрації президента, інформує «Слово і Діло».

Згідно з інформацією джерела, першочергове завдання Шимківа на новій посаді - виписати структуру адміністрації президента як максимально ефективну й працездатну.

Також джерело додало, що швидше за все повноваження Шимківа будуть схожі з повноваженнями заступника голови АП часів Януковича Ірини Акімової, проте його сфера діяльності буде охоплювати не тільки економічні реформи, але і більш широкий спектр питань.

Як відомо, генеральний директор компанії «Microsoft Україна» Дмитро Шимків став відомий під час Євромайдану. Тоді він взяв відпустку за свій рахунок, щоб взяти участь у мітингах на Майдані Незалежності.

«Займаюся тим же, що і всі - чищу сніг, допомагаю будувати барикади, на ніч виходжу на чергування. Так як зараз діють правоохоронні органи - неприпустимо ні в одній країні», - розповів сам Шимків в грудні 2013 року.

У 2007 році він зайняв посаду директора з продажів у корпоративному сегменті компанії «Microsoft Україна», а вже через два роки був призначений генеральним директором представництва. 

За версією «ІнвестГазети» в 2013 році Дмитро Шимків зайняв 10 місце у рейтингу «100 кращих топ-менеджерів України».

Нагадаємо, 10 червня на посаду голови Адміністрації президента Порошенко призначив медіабізнесмена, екс-власника холдингу UMH group Бориса Ложкіна. Водночас першим заступником Ложкіна став мільярдер і власник торгової марки «Наша Ряба» Юрій Косюк. Зауважимо, що заради Косюка Президент взагалі створив додаткову посаду, оскільки спочатку на посаду першого заступника АП був призначений заступник гендиректора Центру Разумкова Валерій Чалий.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: