Гройсман планує відновити інфраструктуру Слов'янська за 5-6 днів

Читать на русском

Віце-прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що, при правильній організації роботи, відновлення життєзабезпечення Слов'янська займе близько 5-6 днів.

Про це він повідомив в ході брифінгу в Кабінеті міністрів, передає «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

За його словами, робота з відновлення інфраструктури Слов'янська та інших міст Донбасу ведеться постійно і цілеспрямовано.

«Є питання по відновленню світла і води. У нас є план дій. За моєю інформацією, при гарній організації роботи, всі питання повинні бути вирішені протягом 5-6 днів. Я кажу про Слов'янськ», - повідомив Гройсман.

Водночас віце-прем'єр-міністр уточнив, що одночасно з відновленням інфраструктури йде робота з інвентаризації руйнувань, в тому числі житлових будинків. Цей процес, за словами Гройсмана, передбачає як власне кількісне визначення руйнувань, так і визначення суми збитку.

Нагадаємо, 5 липня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив про те, що бойовики так званої Донецької народної республіки покинули місто Слов'янськ. У свою чергу міністр оборони України генерал-полковник Валерій Гелетей доповів президенту України, що над міськрадою Слов'янська піднято Державний прапор.

Як повідомляло «Слово і Діло», вже сьогодні, 7 липня, «Укрзалізниця» може запустити рух поїздів на станції Слов'янськ та Красний Лиман, який було перервано через бойові дії.

Загальна кількість обіцянок Володимира Гройсмана досягає 230. При цьому половину з них - 114 - він виконав. Ще 43 обіцянки міністра мають статус «не виконано», а 73 його заяви поки що знаходяться в процесі реалізації. Які саме - дивіться в рейтингу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: