Росіяни знайшли привід не віддавати майно української армії в Криму

Читать на русском

В міністерстві закордонних справ Російської Федерації заявили, що передача українського озброєння, захопленого в Криму, припиняється через активність українських військових на сході.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу МЗС Росії.

«У зв'язку з продовженням активних дій українських силовиків на сході України із застосуванням важкого озброєння і бойової авіації, в результаті яких гинуть мирні громадяни, у тому числі діти... російською стороною прийнято рішення про призупинення процесу передачі офіційному Києву озброєння, військової техніки та матеріальних засобів збройних сил України з території Республіки Крим Російської Федерації», – заявили у зовнішньополітичному відомстві сусідньої держави.

Нагадаємо, 6 травня між Україною та Росією було досягнуто згоди стосовно виведення з території Криму кораблів ЗСУ. Одразу після окупації півострова екс-міністр оборони Анатолій Гриценко оцінив збитки української армії в автономній республіці у 20 млрд дол.

Пізніше міністр юстиції України Павло Петренко назвав загальну суму збитків, яких Україна зазнала у всіх сферах господарювання в Криму – 950 млрд грн.

Обіцянку про те, що українські військові залишать Крим разом зі зброєю, колишній в. о. міністра оборони Михайло Коваль дав ще наприкінці березня. Загалом за час перебування на чолі оборонного відомства Коваль виконав усього 3 обіцянки з 28 зареєстрованих «Словом і Ділом».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: