Води жителям зони АТО вистачить на 40 діб – Мохник

Читать на русском

Міністр екології та природних ресурсів Андрій Мохник розказав, що в разі обмеження з будь-яких причин водопостачання на Донбасі жителям зони АТО для користування вистачить води на 40 діб. 

Про це Мохник розповів на брифінгу, передає кореспондент «Слова і Діла».

«На сьогодні резерв, який існує, дозволяє мати місяць часу запасу, а при обмеженні водопостачання – до 40 діб. Для забезпечення питною водою населення 20 міст Донецької області функціонує канал Сіверський Донець – Донбас, який працює у штатному режимі», – сказав Мохник.

За його словами, Державне агентство водних ресурсів повідомляє, що станом на 3 липня Червонооскільське водосховище наповнене на 95%. «Наповнення загалом водосховищ басейну річки Сіверський Донець становить 81%. Тобто насправді сьогодні водність річок басейну Сіверського Донця дозволяє забезпечити користувачів водними ресурсами в необхідній кількості», – сказав міністр.

Також Мохник повідомив, що результати моніторингу якості води, в тому числі джерел питного водопостачання, свідчать про їхній задовільний стан. 

Крім цього, міністр повідомив, що 4 липня встановлено посилене чергування відповідальності спеціалістів водогосподарської організації на виробничих об'єктах.  Це доручення передбачає бути у стані особливої готовності та попереджувати можливі диверсії.

Нагадаємо, 4 липня через пошкодження водогону, що сталося в результаті бойових дій між силами антитерористичної операції та сепаратистами, низка міст на півночі Донеччини залишилися без центрального водопостачання

У системі «Слово і Діло» зафіксовано 23 обіцянки Мохника, 2 з яких виконані. Серед таких, до прикладу, обіцянка демонтувати пам’ятник Леніну в Києві. 

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: