Сили АТО продовжують звужувати кільце навколо Слов'янська – Дмитрашківський

Читать на русском

Протягом учорашньої доби підрозділи антитерористичної операції оточили село Миколаївка, що було одним із форпостів бойовиків під Слов'янськом.

Українським військовим вдалося повністю заблокувати населений пункт і завдати значних втрат сепаратистам, заявив речник АТО Олексій Дмитрашковський, пише «Слово і Діло».

Військовий повідомив, що втрати з боку терористів становлять близько 150 чоловік. В ході операції сили АТО зруйнували 6 опорних пунктів бойовиків, а також знищили їхні склади боєприпасів у Миколайвці та Семенівці.

Такі дії, на думку Дмитрашківського, дадуть можливість для повної зачистки території.

На жаль, без втрат з боку української армії теж не обійшлося. За інформацією координарота групи «Інформаційний спротив» Дмитра Тимчука, в ході бойових дій під Слов'янськом учора загинули 2 військовослужбовці, ще 4 поранені.

У той самий час Тимчук відзначає, що сили антитерористичної операції наразі завдають ударів по тих напрямках, які дозволють ізолювати окремі групи терористів. «У терористів немає сил і засобів обороняти всю ту територію, яку ми сьогодні вважаємо підконтрольною їм. Тому зараз завдаються удари по основних угрупованнях і, що дуже важливо, відрізаються шляхи постачання терористичних груп», – пише військовий аналітик.

Нагадаємо, вчора стало відомо про те, що українські військові напередодні знищили 5 КамАЗів із бойовиками на півдні Донецької області. Днем раніше Російська Федерація закрила 3 пункти пропуску поблизу зони бойових дій і тим самим перекрила численним найманцям дорогу додому.

Крім того, вчора за поданням Петра Порошенка Верховна Рада призначила міністром оборони Валерія Гелетея. Михайло Коваль натомість тепер обійматиме посаду заступника секретаря РНБО.

Першими обіцянками Гелетея на посаді очільника оборонного відомства стали зобов'язання повернути в Україну мир та провести парад перемоги в Севастополі на честь повернення Криму Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: