В Мінрегіоні розказали, як українцям пережити зиму

Читать на русском

В Мінрегіоні запевняють, що підготовлений проект постанови Кабінету міністрів «Про стимулювання заміщення природного газу у сфері теплопостачання» врятує українців від холодної зими. 

Про це в ході круглого столу розповіла начальник Управління економіки систем життєзабезпечення Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Наталія Хоцянівська, передає кореспондент «Слова і Діла».

«Розроблено ще одну дуже ефективну програму стимулювання заміщення природного газу іншими видами палива та енергії. Ця програма, я також вважаю, в найближчій перспективі дасть змогу заощадити близько 5 млрд куб. м природного газу шляхом заміщення іншими альтернативними видами палива», – сказала Хоцянівська.

Також вона нагадала, що державою виплачуватимуться субсидії. Так, «непрацююча сім'я» буде майже повністю компенсуватися державою. Вони матимуть понести витрати тільки в розмірі 10%. Для «працюючої сім'ї» з дітьми від їхніх доходів тільки 15% буде спрямовано на оплату комунальних послуг.

На разі ця постанова Кабінетом міністрів не затверджена та перебуває на погодженні в Держпідприємництві.

24 червня повідомили, що Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, затвердила нові, ще більш високі тарифи на послуги холодного водопостачання. 

Раніше Віталій Кличко наголосив, що перед столичною владою стоїть завдання запровадити компенсації та субсидії на тарифи ЖКГ для малозабезпечених киян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: