Сепаратисти на Донбасі просять мирних переговорів

Читать на русском

Самопроголошений прем'єр-міністр так званої Донецької народної республіки Олександр Бородай заявив про готовність до мирних переговорів із силами антитерористичної операції в разі згоди української сторони.

Про це з посиланням на «Українську правду» пише «Слово і Діло».

«Ми враховуємо думку МЗС РФ та ОБСЄ. І, враховуючи цю думку, керівництво ДНР заявляє про готовність продовжити подальші консультації про припинення вогню, якщо буде на те готовність протилежної сторони», – підкреслив Бородай.

Лідер донецьких терористів каже, що дата та місце наступного раунду переговорів із силами АТО ще не визначені, але наполягає на тому, щоб такі переговори відбулися саме на території, зайнятій представниками ДНР. Бородай також запевняє, що готовий гарантувати безпеку переговорного процесу.

Нагадаємо, вчора рішенням Президента України після 10-денного перемир'я були поновлені бойові дії на території Донецької та Луганської областей. Протягом дня активної фази антитерористичної операції, за даними радника міністра внутрішніх справ Зоряна Шкіряка, було знищено понад 1000 бойовиків. Шкіряк також повідомив, що ті почали складати зброю.

Крім того, вчора українські військові взяли під контроль прикордонний пункт «Довжанський», що на Луганщині. Детальну карту бойових дій та загальну ситуацію на сході України можна подивитися на сайті «Слова і Діла».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: