ОБСЄ офіційно визнала Росію агресором і окупантом

Читать на русском

Парламентська асамблея Організації з безпеки і співробітництва в Європі сьогодні ухвалила резолюцію «Очевидне, грубе і невиправне порушення гельсінських принципів Російською Федерацією щодо України». Документ підтримали 92 делегати, проти – 30, утрималися – 27.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Лига.Новости».

«ОБСЄ засуджує очевидне, грубе і невиправне порушення гельсінських принципів Російською Федерацією щодо України, в тому числі особливо кричуще порушення суверенітету і територіальної цілісності цієї країни; вважає такі дії, що включають військову агресію і різні форми примусу, спрямованими на утиск властивих суверенітету України прав на догоду власним інтересам Російської Федерації, неспровокованими і такими, що ґрунтуються на абсолютно безпідставних припущеннях і приводах», – наголошується в резолюції.

У документі зазначено, що ОБСЄ стоїть на позиції твердої підтримки суверенітету, єдності і цілісності України.

Ця резолюція також вказує на нелегітимність кримського референдуму від 16 березня.

«ОБСЄ закликає всіх держав-​​учасниць відмовитися від визнання насильницької анексії Криму Російською Федерацією», – мовиться в документі.

Як відомо, сьогодні за підсумками засідання Ради нацбезпеки і оборони Президент Петро Порошенко призупинив режим перемир'я в Донецькій та Луганській областях.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: