Луценко спостерігає за роботою депутатів-забудовників «на рівні шпигуна»

Читать на русском

Щоб не допустити лобіювання бізнес-інтересів при ухваленні рішень у Київраді, депутат Ігор Луценко обіцяє боротися зі своїми колегами-забудовниками, які прославилися різноманітними будівельними скандалами. 

Про це депутат сказав у коментарі журналісту «Слова і Діла».

Зокрема, зі слів Луценка, способами такої боротьби можуть бути моніторинг за діями депутата з боку громадськості, надання розголосу тим чи іншим бізнес-схемам та ненадання голосів при голосуванні за «потрібні» рішення.

«Це активне залучення представників київської територіальної громади до роботи органів Київської міськради, зокрема, постійних та тимчасових комісій, робочих груп і так далі. Щоб це була повна відкритість, тоді забудовникам набагато важче лобіювати свої інтереси, коли при цьому там сидять люди, чиї інтереси вони заторкають своїми ініціативами», – відповів Луценко на питання про методи впливу на депутатів-забудовників.

Депутат роповів, що в Київраді існує неформальна «забудовницька група», яка складається з представників різних фракцій, депутати яких «тримаються разом» і допомагають одне одному. Так само, зі слів Луценка, існує міжфракційна група, яка протистоїть інтересам забудовників.

«Звісно, там пропорційно представників в меншості небагато, тим не менш, ми маємо вплив на більшість. Вона ще не оформлена, як фракція УДАРу, вони там ще між собою не можуть поділити, оці забудовники, сфери впливу. Ми вважаємо, що більшість, принаймні на рівні шпигунів, можемо контролювати, і якщо що – одразу піднімати ґвалт», – розповів Луценко.

Як раніше писало «Слово і Діло», громадський активіст і депутат Київради Ігор Луценко звинувачує депутатів від УДАРу в лобіюванні інтересів забудовників.

Ігор Луценко також заявляв, що не бачить можливості ефективної співпраці з представниками «молодої команди Черновецького» та низкою інших депутатів, які також пройшли до Київради.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: