Ляшко хоче роздати іноземцям громадянство за заслуги перед Україною

Читать на русском

Ляшко пропонує спростити процедуру отримання громадянства іноземцям, які співпрацювали з МВС та СБУ.

Про це Олег Ляшко написав на своїй сторінці у «Фейсбуці», пише «Слово і Діло».

«Пропоную спростити процедуру отримання громадянства для осіб, які брали безпосередню участь у захисті суверенітету і територіальної цілісності України, її національної безпеки у складі територіальних формувань, що співпрацювали з ЗСУ, МВС і СБУ...Відповідні зміни до закону України «про громадянство України» вже підготував і зареєстрував у парламенті», - написав Ляшко.

Крім того, нардеп наголошує на спрощенні процедури отримання громадянства для осіб, які зазнали утисків, переслідування чи порушення своїх прав на території іноземної держави у зв'язку зі своєю позицією чи діяльністю, спрямованою на підтримку суверенітету і територіальної цілісності України. Також для осіб, які набули «офіційного статусу закордонного українця». 

Ляшко вважає, що українцями можна вважати не лише тих, хто тут народився, а й тих, хто виборює долю нашої держави ціною власного життя. «Нехай кожен, хто відчуває себе українцем, стане ним!», - написав Ляшко.

Нагадаємо, ще у грудні 2009 року лідер партії Всеукраїнське об'єднання «Свобода» Олег Тягнибок заявив про необхідність ухвалити новий закон про громадянство. 

6 серпня 2012 року одним з пунктів передвиборчої програми Всеукраїнського об'єднання «Свобода» було прийняти новий Закон «Про громадянство», в якому міститиметься норма, що унеможливить існування практики подвійного громадянства. 

Системою «Слово і Діло» зафіксовані 45 обіцянок Олега Ляшка, з яких 3 були виконані, а 10 провалені. Зокрема, Ляшко запевнив, що буде ініціювати відставку глави МВС Арсена Авакова на цьому тижні..

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: