Чорновол розповіла, чому взялася за голову Держлікслужби

Читать на русском

Урядовий уповноважений з питань антикорупційної політики Тетяна Чорновол заявила, що була позбавлена можливості заздалегідь перевірити кандидатуру Михайла Пасічника до його призначення на посаду голови Держлікслужби.

Про це вона розказала в коментарі журналісту «Слова і Діла».

«Ті кадри, які приходять на призначення в Кабмін - мені даються біографії, і я дивлюся по своїх каналах, чи були в історії цих осіб якісь корупційні діяння. В основному це відкриті канали, тобто я не користуюся закритими каналами. Це і є ті публікації, які були в ЗМІ, це і є інформація, яку я можу дістати та проаналізувати. Але в даному випадку мені кандидатура Пасічника не надійшла на перевірку», - сказала Чорновол.

За її словами, цей факт їй пояснили тим, що кандидатура Пасічника була подана раніше, ніж Чорновол взагалі почала займатись своєю нинішньою діяльністю.

«Тобто начебто його документи у відділі кадрів лежали. Але вони їх не подали не тому, що вони лежали давно. Тому я приходжу в Кабмін і у нас в Кабміні ця кандидатура вже призначається при мені. Я не мала ніякої інформації щодо нього», - підкреслила вона.

За її словами, на засіданні Кабміну під час призначення Пасічника ніякий її представник, як заявляє міністр охорони здоров'я Олег Мусій, насправді присутній не був. «Що значить - мій представник? Який мій представник? Такого не було», - здивувалася вона у відповідь на запитання кореспондента «Слова і Діла».

Також вона розказала, що зараз вивчає досьє Пасічника, і "в принципі, негативних «дзвоників» дуже багато».

«Якщо б ця кандидатура потрапила мені, то я би написала це в доповідній і була б хоча би підстава для певного спілкування з цим претендентом», - резюмувала вона.

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я Олег Мусій заперечив інформацію окремих ЗМІ про причетність голови Державної служби України з лікарських засобів Михайла Пасічника до корупційних діянь та начебто про його непрозоре призначення на цю посаду, назвавши таку інформацію замовною.

Раніше Чорновол назвала призначення Пасічника «підкилимним», заявивши, що цей чиновник не був перевірений на причетність до корупції.

Системою «Слово і Діло» зафіксовано 2 обіцянки Тетяни Чорновол. Які саме — можна дізнатися на нашому сайті.  

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: