Мусій «відмив» голову Держлікслужби від підозр Чорновол

Читать на русском

Міністр охорони здоров'я Олег Мусій заперечив інформацію окремих ЗМІ про причетність голови Державної служби України з лікарських засобів Михайла Пасічника до корупційних діянь та начебто про його непрозоре призначення на цю посаду, назвавши таку інформацію замовною.

Про це Мусій написав на своїй сторінці в «Фейсбуці», передає «Слово і Діло».

«Припущення авторів є перекрученими, вигаданими, побудованими виключно на припущеннях та здогадках та такими, що не мають жодних реальних фактів... Я глибоко впевнений, що згадана публікація носить суто замовний характер», - підкреслює Мусій.

Міністр наголосив, що Пасічник є професіоналом, який орієнтується виключно на європейські методи діяльності в фармакологічній галузі, що викликає спротив деяких гравців ринку медикаментів.

Також, зі слів Мусія, кандидатура Пасічника була внесена ним на цю посаду до секретаріату Кабміну майже за 2 місяці до його призначення і у всіх бажаючих, в тому числі і в урядового уповноваженого по боротьбі з корупцією, було вдосталь часу, щоб вивчити біографію Пасічника і його «причетність» до тих чи інших схем, але цього зроблено не було.

Крім того, як вказує міністр, кандидатура Пасічника була не єдиною і мала багато альтернатив, але саме після консультацій з учасниками ринку вибір було зупинено саме на ній.

Мусій також повідомив, що Пасічник дав письмову згоду на проведення повної перевірки щодо його причетності до корупційних схем та конфлікту інтересів на фармринку.

Насамкінець Мусій додав, що на засіданні Кабміну під час призначення Пасічника був присутній представник уповноваженого з питань антикорупційної політики, але не висловив ніяких зауважень на цей рахунок.

Нагадаємо, вчора урядовий уповноважений з питань антикорупційної політики Тетяна Чорновол назвала призначення Пасічника «підкилимним», заявивши, що цей чиновник не був перевірений на причетність до корупції.

Системою «Слово і Діло» зафіксовано 22 обіцянки Олега Мусія, з яких дві отримали статус «виконано», а інші перебувають у процесі виконання.

Зокрема, Мусій обіцяв провести народну люстрацію в МОЗ, а також боротися з відкатами, нечесними тендерами, сумнівними схемами та хабарами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: