Яценюк думає - МВФ дасть новий транш, побачивши, скільки грошей йде на АТО

Читать на русском

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк проведе переговори з МВФ для отримання другого траншу фінансової допомоги.

Про це він повідомив в ході засідання уряду, передає кореспондент «Слова і Діла».

«Місія Міжнародного валютного фонду сьогодні в Україні. Ми проводимо ці зустрічі для отримання другого траншу фінансової допомоги для України. У мене доволі позитивні сподівання, не дивлячись на надскладну ситуацію і на те, що не враховували перед початком переговорів з МВФ тієї складної ситуації, яка є», - сказав Яценюк.

Крім того, прем'єр підкреслив, що ніхто не сподівався на такий значний обсяг бюджетних витрат на оборону і безпеку протягом фактичних бойових дій в зоні АТО.

Він висловив сподівання, що партнери з МВФ будуть враховувати всі «нові виклики і складнощі, які є в України». Також він відзвітував про виконання всіх критеріїв домовленості Україною.

Нагадаємо, як і обіцяв міністр економічного розвитку Павло Шеремета, перший транш фінансової допомоги Міжнародного валютного фонду надійшов в Україну на початку травня.

Ще в травні прем'єр-міністр Арсеній Яценюк розповів, що окрім 17 млрд доларів від МВФ, Україна відразу отримає 1 млрд доларів від США, 1,6 млрд євро від ЄС до кінця поточного року і 1,5 млрд доларів від Світового банку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: