МВФ виправдав прогноз Шеремети: перший транш уже надійшов

Читать на русском

Як і обіцяв міністр економічного розвитку Павло Шеремета, перший транш фінансової допомоги Міжнародного валютного фонду надійшов в Україну на початку травня – у вівторок, 6 травня було перераховано 3,19 млрд доларів за кредитною програмою stand-by.

Про перерахування траншу повідомив представник прес-служби Нацбанку, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

«Так, кошти були перераховані», – зазначив він.

Як повідомляло «Слово і Діло», 5 травня голова Нацбанку Степан Кубів висловив упевненість, що найближчими днями Україна отримає перший транш кредиту МВФ, що дозволить зміцнити курс гривні.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк розповів, що окрім 17 млрд доларів від МВФ, Україна отримає 1 млрд доларів від США, 1,6 млрд євро від ЄС до кінця поточного року та 1,5 млрд доларів від Світового банку. Яценюк також пообіцяв, що частина першого траншу від МВФ піде на поповнення золотовалютних запасів Нацбанку.

30 квітня стало відомо, що виконавча рада Міжнародного валютного фонду схвалила дворічну кредитну угоду stand-by для України в розмірі $ 17,01 млрд, як і обіцяв міністр фінансів Олександр Шлапак.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: