Російська військова техніка не перетинала кордон України - Коваль

Читать на русском

В. о. міністра оборони Михайло Коваль запевнив, що за час перемир'я російська військова техніка не перетинала українсько-російський кордон.

«Такого не може бути, тому, що буде негайна реакція», - заявив Коваль перед засіданням Кабміну, передає кореспондент «Слова і Діла».

Крім того він повідомив, що під час перемир'я українські силовики проводять обмін заручниками. «Вже вдалося обміняти десять людей», - сказав Коваль. Він також додав, що Президентом України Петром Порошенком затверджений чіткий план, відповідно до якого під час перемир'я проводяться відповідні заходи, в тому числі і обмін заручниками.

За словами Коваля, на сьогоднішній день «все йде планово, зривів немає, українські військовослужбовці ЗСУ продовжують виконувати поставлені завдання Порошенка».

Разом з тим глава Міноборони проінформував, що з березня 2014 року в Україні загинули 142 військовослужбовців Збройних сил. При цьому Коваль уточнив, що мова йде про втрати української армії, починаючи з подій у Криму навесні нинішнього року і по сьогоднішній день.

Як повідомлялося раніше, в. о. міністра оборони Михайло Коваль пообіцяв негайно знищити будь-яку військову техніку за наявності координат. «Назвете координати хоча б одного танка - він буде негайно знищений. Я вам даю слово», - сказав Коваль.

Нагадаємо, в якості початку введення мирного плану Президент Петро Порошенко дав вказівку про одностороннє припинення вогню в зоні АТО для проведення переговорів. Однак незважаючи на оголошене перемир'я, терористи продовжили обстріл позицій українських військових на Донбасі.

У системі «Слово і Діло» зафіксовано 23 обіцянки Михайла Коваля, які він дав за час роботи на своїй посаді. 2 з них йому вдалося виконати, решта обіцянок міністра поки що знаходиться в процесі реалізації. Які саме - дивіться на нашому сайті.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: