Порошенко пропонує телефонну конференцію з ЄС, США та РФ

Читать на русском

Президент Петро Порошенко провів телефонну розмову з Федеральним Канцлером Німеччини Ангелою Меркель, під час якої обговорив підготовку до чотирьохсторонньої телефонної конференції на рівні глав держав у форматі, що був започаткований у Нормандії.

Про це йдеться на сайті Президента, пише «Слово і Діло».

У відповідь Ангела Меркель висловила захоплення мужністю Петра Порошенка, «який, незважаючи на численні втрати, шукає можливості врегулювати конфлікт саме мирним шляхом». Крім того, Меркель запевнила у своїй підтримці Україні відносно реалізації мирного плану.

У свою чергу Президент Порошенко запевнив Меркель в успішності реалізації мирного плану. Порошенко нагадав, що «план» потребує конкретних зустрічних кроків, а саме блокування кордону, припинення нападів на українські блокпости, звільнення заручників.

За його словами, також до проведення моніторингу ситуації на блокпостах мають бути залучені інспектори Місії ОБСЄ та представники РФ, які мають відзвітуватись до закінчення оголошеного припинення вогню.

Президент Порошенко висловив сподівання на скасування постанови про використання Збройних сил РФ на території України вже 25 червня.

Нагадаємо, 23 червня Порошенко провів телефонну бесіду з Меркель, в якій проінформував про порушення режиму припинення вогню бойовиками понад 20 разів за останню добу в Луганській та Донецькій областях. 

Раніше Порошенко заявив, що готовий припинити вогонь на сході Україні для проведення переговорів. 

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: