Біженців Донбасу евакуюють трьома коридорами безпеки - Шкіряк

Читать на русском

Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк повідомив, що для біженців із зони бойових дій у Донецькій та Луганські областях організовано один основний безпечний коридор та 2 додаткових.

Про це з посиланням на прес-службу Кабінету міністрів пише «Слово і Діло».

«На сьогодні відпрацьований остаточно один маршрут та два альтернативних», - заявив Шкіряк і додав: «Відпрацьовані всі механізми, які стосуються безпосередньо переходу громадян із зони конфлікту на безпечну територію». Самі маршрути правоохоронці тримають у таємниці.

Також, за словами політика, на виїзді із зони АТО буде здійснюватися перевірка осіб, що залишають територію конфлікту — з тим, щоб разом із мирними жителями з оточення силовиків не вийшли бойовики.

Крім того, радник міністра уточнив, що наразі різні регіони України готові прийняти близько 80 тисяч біженців зі сходу країни.

Нагадаємо, наприкінці травня в Мінсоцполітики мігрантам зі східних регіонів України запропонували житло на Черкащині, Вінниччині, Запоріжжі та Закарпатті. У червні, після підпалу будинку Олега Царьова в Дніпропетровську, місцева влада вирішила облаштувати там тимчасове житло для біженців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: