Відмову Росії вводити війська Порошенко вважає заслугою свого мирного плану

Читать на русском

Президент України Петро Порошенко вважає, що звернення його російського колеги Володимира Путіна до Ради Федерації з метою скасування рішення про використання військових сил РФ на території України свідчить про підтримку президентом РФ запропонованого мирного плану.

Про це йдеться в заяві прес-служби Глави держави, передає «Слово і Діло».

Також повідомляється, що Порошенко звернувся до голови ВРУ Олександра Турчинова з пропозицією обговорити з головою Ради Федерації Валентиною Матвієнко можливість якнайшвидшого розгляду питання про скасування зазначеного рішення.

Нагадаємо, сьогодні Президент Росії Володимир Путін звернувся до Ради Федерації з пропозицією скасувати постанову «Про використання Збройних сил РФ на території України».

Напередодні Порошенко провів телефонну розмову з віце-президентом США Джозефом Байденом, в ході якої обговорив процес реалізації мирного плану та наголосив на необхідності підтримки з боку США та ЄС у разі невиконання його вимог терористами.

Нагадаємо, будучи кандидатом у президенти, Петро Порошенко 4 червня пообіцяв протягом декількох днів надати план мирного врегулювання ситуації в східних областях України, і цю його обіцянку класифіковано «Словом і Ділом» як виконану.

Системою «Слово і Діло» у цілому зафіксовані 78 обіцянок Петра Порошенка, 15 з яких отримали статус «виконано». Скільки обіцянок нинішнього Президента були раніше провалені, можна дізнатися на нашому сайті.


ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: