Експерт: для контролю за бюджетною комісією Київради потрібна нова система

Читать на русском

Контроль за депутатами, що увійшли до складу бюджетної комісії Київради, може бути здійснений тільки за належної роботи Люстраційного комітету, створенні Антикорупційного бюро і відкритому доступі до ухвалених рішень для громадськості.

Про це у коментарі журналісту «Слова і Діла» повідомив політолог Артем Біденко.

«Потрібно не людей міняти або забороняти, потрібно систему міняти. Тобто, якщо система буде змінена, то зможе працювати і Странніков, і інші. Якщо система залишиться тією ж, то кого б ми туди не привели - рано чи пізно цією людиною будуть маніпулювати, або сам він буде корупціонером», - сказав політолог.

Також, за його словами, робота бюджетної комісії повинна перевірятися з боку правоохоронних органів, керівників країни та громадськості. Крім того, для «прозорості» роботи необхідно створити Антикорупційне бюро.

«Ми повинні розуміти, що існує таке поняття, як політична воля і робота правоохоронних органів. І якщо буде політична воля і воля керівництва країни та міста, щоб все було по-чесному, буде створене Антикорупційне бюро, якщо працюватиме Люстраційний комітет адекватно і якщо громадськість матиме доступ до всіх рішень, то я думаю, які люди в ній не були б - вона буде працювати адекватно і ефективно», - сказав він.

Крім того, політолог зазначив, що на сьогоднішній день бюджетна комісія поки що не впливає на розподіл фінансових потоків у Києві, оскільки проводить свої перші збори.

Як повідомляло «Слово і Діло», бюджетну комісію Київради очолив Андрій Странніков, який має безпосереднє відношення до будівельного бізнесу столиці. Заступником Страннікова став Вадим Столар, ім'я якого фігурувало у кількох скандальних забудовах.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: