Омельченко: не маючи фракції в Київраді УДАР прибрав до рук ключові комісії

Читать на русском

Колишній мер Києва а нині - депутат Київської міської ради Олександр Омельченко вважає розподіл посад у ключових комісіях несправедливим.

Про це він заявив у ході прес-конференції 23 червня, передає кореспондент «Слова і Діла».

Екс-голова КМДА сказав, що 78 депутатів від УДАРу в міськраді - свідчення великої довіри киян, але решта 42 обранці також повинні мати певний вплив на політику столиці.

«У вас у кожній без винятку комісії переважна більшість. Тому дайте посади голів комісій і не менше секретарів комісій із правом підпису рішень меншості», - з такою пропозицією, за словами Омельченка, звернулися до представників УДАРу депутати від меншості. Наразі ця пропозиція прийнята не була.

Колишній мер зазначив, що на наступній сесії міської ради він чекає перегляду складу депутатських комісій. Сам Омельченко поки що до жодної із комісій не увійшов, оскільки не хоче «просто підіймати руку».

При цьому, у міській раді досі не створена фракція партії УДАР. Політологи Олександр Сергієнко та Денис Кірюхін сходяться на думці, що це пов'язано з тим, що депутати, які пройшли до Київради за списками партії Віталія Кличка, тепер збираються розділитися на 2 окремі фракції: представників нинішнього мера та новообраного Президента.

У той же час, екс-очільник Києва зазначив, що з повагою ставиться до Віталія Кличка. «Якщо Віталій Володимирович буде керувати Києвом так само, як він боксував, я його буду підтримувати», - сказав колишній міський голова.

Нагадаємо, 20 червня Київська міська рада визначилася зі складом комісій. Як уже писало «Слово і Діло», заступником голови бюджетної комісії призначений "ударівець" Вадим Столар.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: