Сьогодні в Україні день пам'яті за загиблими у Великій Вітчизняній Війні

Читать на русском

Сьогодні, в день пам'яті за загиблими у Великій Вітчизняній Війні, Президент України Петро Порошенко звернувся до народу й підкреслив, що в нинішні скрутні часи українці мають об'єднатися так само, як це було 73 роки тому.

Відповідне звернення оприлюднила прес-служба Глави держави, передає «Слово і Діло».

«22 червня 1941 року гітлерівські війська вторглися на нашу землю, якій судилося надовго стати центром кровопролитних оборонних боїв і наступальних операцій, – йдеться у зверненні Президента. – Минуло багато десятиліть, але смертельний подих війни відчувається знову. Схід України став ареною бойових дій, гинуть люди».

Порошенко закликав українців винести урок з минулого та об'єднатися: «Перед реальною загрозою, яка виникла, маємо ще більше згуртуватися й убезпечити свій історичний вибір, захистити наше право вільно жити на своїй Богом даній землі».

На додаток Президент подякував військовослужбовцям, правоохоронцям та добровольцям, що захищають територіальну цілісність країни в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, у п'ятницю, 20 червня на сході країни було оголошено перемир'я, що є частиною плану Петра Порошенка з урегулювання конфлікту на Донбасі. Терористи запропонований Президентом тимчасовий мир не підтримали і продовжують атакувати українських прикордонників та сили антитерористичної операції.

Рейтинг Петра Порошенка в системі «Слово і Діло» включає 76 обіцянок, з яких виконано 15, а ще 53 чекають на виконання. Зокрема, нещодавно Глава держави заявив, що Україна забезпечуватиме переозброєння армії за рахунок власного військово-промислового комплексу, а також пообіцяв створити для російських бойовиків, які захочуть повернутися додому, контрольований коридор.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: