Росіяни вирішили шукати Авакова і Коломойського через Інтерпол

Читать на русском

Слідчий комітет Російської Федерації затвердив постанову про міжнародний розшук міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова та губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «LB.ua».

Росіяни звинувачують Авакова та Коломойського в «застосуванні заборонених засобів та методів ведення війни, вбивстві при обтяжливих обставинах, перешкоджанні діяльності журналістів та викраденні людей».

У Слідчому комітеті Росії зазначають, що українські чиновники оголошені в міжнародний розшук, який проводиться на території всіх держав-членів Інтерполу.

У висуненні звинувачень російські слідчі спираються на свідчення людей, що нібито прибувають на територію Ростовської, Воронезької, Брянської областей та Криму. Серед майже 2,5 тисяч свідків близько тисячі передали російським правоохоронцям заяви до Міжнародного суду та Європейського суду з прав людини, кажуть у Слідчому комітеті.

На цю заяву відреагував Юрій Луценко, пояснивши, що Інтерпол, швидше за все, відхилить звинувачення через відсутність доказів.

Нагадаємо, днями в Російській Федерації порушили кримінальну справу проти Арсена Авакова та Ігоря Коломойського. Тоді міністр внутрішніх справ назвав цей факт «високою оцінкою» діяльності його та дніпропетровського губернатора.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: