УДАР чекає від припинення вогню на сході нових нездорових вимог РФ

Читать на русском

Народний депутат від фракції УДАР Сергій Каплін висловив упевненість, що рішення Президента Петра Порошенка припинити вогонь на сході в односторонньому порядку продемонструють світовій громадськості, що Україна – мирна країна.

Таку думку він висловив у ході прес-конференції, передає кореспондент «Слова і Діла».

«Я вітаю кроки Президента, спрямовані на те, щоб почати правильний історичний етап у припиненні цього протистоянні. Ми повинні продемонструвати всьому світу, що ми мирна країна. Президент сьогодні заявив про те, що він простягає руку солідарності, припинення протистояння, в односторонньому порядку ініціює припинення військових дій, і нам би хотілося зараз почути позицію Росії і тих, хто представляє її на сході України», – сказав він.

У той самий час він висловив підозру, що Росія висуне «нереальні ультимативні нездорові вимоги», які Україна не зможе прийняти.

На його думку, це означатиме, що Україна отримає повне моральне право на серйозні кроки, спрямовані на блокаду російсько-українського кордону силами Збройних сил України, Національної гвардії, Прикордонної служби, а також розвідки і контррозвідки.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко заявив, що сили АТО припинять вогонь на сході України в односторонньому порядку для того, щоб дати можливість бойовикам роззброїтися й залишити країну.

На засіданні Ради національної безпеки і оборони, яке відбулося 16 червня, Порошенко також заявив, що готовий до перемир'я з сепаратистами.

Системою «Слово і Діло» зафіксовані 20 обіцянок Сергія Капліна. Всі вони знаходяться в процесі виконання. Наприклад, 20 травня він пообіцяв, що до 15 липня тимчасова слідча комісія з розслідування діяльності КПУ надасть звіт про свою роботу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: