Ректор-хабарник Мельник поскаржився на міністра-вимагача Клименка

Читать на русском

Скандально відомий колишній ректор Національного університету Державної податкової служби Петро Мельник подав до Генпрокуратури заяву щодо кримінального провадження відносно екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ, передає «Слово і Діло».

У документі Мельник стверджує, що Клименко вимагав від нього 20 мільйонів гривень, а в разі незгоди ректора погрожував зменшити фінансування навчального закладу.

«За інформацією Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України, О. Клименко впродовж 2012-2013 років, зловживаючи своїм службовим становищем, неодноразово погрожував екс-ректору зменшити бюджетне фінансування діяльності університету у випадку ненадання йому 20 млн гривень», – стверджують у Генпрокуратурі.

Слідство відносно Клименка вестиметься згідно з частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України («Зловживання владою або службовим становищем, якщо воно спричинило тяжкі наслідки»).

Нагадаємо, проти Клименка вже відкрито ряд справ, пов'язаних із його діяльністю на посадах голови Державної податкової служби та міністра доходів і зборів. Так «Слово і Діло» вже писало про те, що Клименка звинувачують у завданні державі збитків на 6 мільярдів гривень. Крім того, його вважають причетним до організації масових заворушень 2 травня в Одесі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: