За три місяці Коваль виконав 2 обіцянки з 21 – «Слово і Діло»

Читать на русском

Загалом проектом «Слово і Діло» зафіксовано 21 обіцянку в. о. міністра оборони України Михайла Коваля, які він дав за час роботи на своїй посаді.

Відзначимо, що тільки дві з них голова Міноборони зміг виконати, інші ж 19 обіцянок міністра знаходяться в процесі реалізації, тобто згодом можуть виявитися як виконаними, так і проваленими.

Зокрема, 25 березня 2014 року він заявив, що українські війська повертатимуться з Криму «з гордо піднятими прапорами і зі зброєю». В результаті вже через кілька днів з Криму було виведено перший танковий батальйон. Цікаво, що за даними російської сторони, до середини квітня українські військові вивезли 350 одиниць техніки. Зауважимо, що вивезення техніки повинно завершитися в червні поточного року.

Також Коваль зумів виконати обіцянку про те, що всі учасники антитерористичної операції на сході будуть внесені до списку учасників бойових дій. Нагадаємо, 6 травня 2014 року Верховна Рада ухвалила зміни до закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», згідно з якими учасники АТО отримали статус учасників бойових дій.

Серед усього іншого міністр оборони пообіцяв прозоро і ефективно використовувати кошти, зібрані населенням на підтримку армії, і забезпечити виплату щомісячної додаткової грошової винагороди учасникам антитерористичної операції на сході. Він також запевнив, що солдатів весняного призову 2014 року не направлятимуть у зону АТО.

Крім того, 15 червня Коваль пообіцяв закрити український кордон з Російською Федерацією і створити уздовж нього буферну зону. Разом з тим міністр заявив, що стосовно російських терористів, які ведуть неоголошену війну на території України буде порушено судовий процес.

У той самий час голова Міноборони запевнив, що Збройні сили України готові до відбиття будь-якої агресії, а українська армія надасть гідний збройний опір якщо російські війська перетнуть український кордон.

Нагадаємо, 5 березня 2014 року генерал-полковник прикордонних військ України Михайло Коваль був викрадений біля військової частини під Ялтою під час вторгнення російських «зелених чоловічків» на територію українського Криму. Тимчасово виконуючим обов'язки міністра оборони Коваль став 25 березня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: