Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки та оборони України

Коваль пообіцяв закрити український кордон

В.о. міністра оборони України Михайло Коваль 15 червня 2014 р. пообіцяв закрити український кордон. Саме таке завдання поставив Президент України прикордонникам разом із збройними силами.
Архів
Сказано 15 червня 2014 р.

Джерело

  • http://www.unian.ua/politics/928929-ukrajina-zakrie-kordon-z-rosieyu-ministr.html
  • http://vesti.ua/donbass/57560-ukrainskaja-armija-zavershila-operaciju-po-perekrytiju-granicy-s-rossiej
  • http://tyzhden.ua/News/112702
  • http://www.radiosvoboda.org/content/article/25461701.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=51607

Результат

20 червня 2014 року спікер Верховної Ради України О. Турчинов повідомив, що підрозділи Збройних сил підійшли до населеного пункту Ізварине (Луганська область) і завершили операцію з перекриття кордону, але речник Держприкордонслужби Сергій Астахов повідомив, що українські прикордонники не повернулися на один пункт пропуску через кордон у Донецькій області та сім пунктів пропуску через кордон у Луганській області. Йдеться про пункти пропуску "Маринівка-Куйбишево" на Донеччині та "Червонопартизанськ-Гуково", "Червона Могила-Гуково", "Новоборовці-Олексієво-Тузлівка", "Краснодарський-Донецьк", "Краснодарський-Нижній Швирьов", "Сєвєрний-Донецьк" та "Должанський-Новошахтинськ" на Луганщині. Станом на 18 липня українські військові не встановили контролю над усіма ділянками кордону з Росією.

4 липня 2014 року Президент України Петро Порошенко підписав проект постанови № 4229а про звільнення Михайла Коваля від виконання обов’язків міністра оборони України.