Заступник Куліченка розпиляв чверть міського бюджету

Читать на русском

Заступник міського голови Дніпропетровська Володимир Лисий, зловживаючи службовим становищем, забезпечив перемогу в тендерах на майже 1 млрд грн, що дорівнює 25% від бюджету області.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства доходів і зборів України, пише «Слово і Діло».

Згідно з повідомленням, отриманий від неконкурентної діяльності надприбуток виводився через конвертаційні центри в готівку. За послуги передбачалися «відкати» до 30% від суми тендеру.

«За фактом розкрадання бюджетних коштів порушено кримінальне провадження за ч.5 ст.191 КК України. Двох осіб, підозрюваних у вчиненні злочину, вже затримано. Організатора, за рішенням суду, заарештовано на 2 місяці», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Святослав Олійник заявив, що попереднім керівництвом Дніпропетровської області щорічно розкрадалося до 50% від виділених коштів на ЖКГ.

Як відомо, 12 червня за підозрою у зловживанні службовим становищем і розтраті майна в особливо великих розмірах було затримано заступника міського голови Дніпропетровська Володимира Лисого.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: