На Дніпропетровщині стабільно розкрадали половину коштів ЖКГ - Олійник

Читать на русском

Щорічно попереднє керівництво Дніпропетровської області розкрадало до 50% від виділених коштів на житлово-комунальне господарство через злочинні схеми з «відкатами». 

Про це на брифінгу заявив заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Святослав Олійник, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Дніпропетровської ОДА.  

«15-16% цих коштів - сума відкату ОДА, 8% - правоохоронні органи, 3-10% - хабар казначейству, 12% - конвертація в готівку бюджетних коштів, 10-15% - розкрадання розподільників бюджету. Лише 5-6% - це заробіток виконавця робіт, підрядника. Все інше - крадіжка, яка від загального обсягу розподілених державних коштів складала від 30 до 55%», - заявив Олійник.

Він також повідомив, що нова команда ОДА вела діалог зі структурами, які займаються розподілом комунальних грошей. За його словами, ці структури не приймають нових підходів у роботі, які передбачають, що виділені державою гроші «зовсім не можна красти». 

Заступник голови ОДА розповів, що наразі в області проводяться аудити діяльності влади за останні три роки одночасно за напрямками медицини, екології  та ЖКГ.

Також Олійник вважає, що наразі необхідно правильно розподіляти гроші, а не «вилучати негідників, які крали».

Нагадаємо, 3 березня губернатор Дніпропетровської області Ігор Коломойський запевнив, що не буде брати хабарів. Крім того Коломойський заявив, що надалі пріоритетним напрямком його роботи буде боротьба з корупцією та скорочення витрат на свій регіон.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: