Соболєв і Дерев'янко з другого разу спробують люструвати суддів

Читать на русском

Позафракційний народний депутат Юрій Дерев'янко заявив, що закон «Про відновлення довіри до судової системи» не працює.

За його словами, Верховна Рада має проголосувати за зміни до Закону якнайшвидше, оскільки вже наступного тижня в Києві відбудеться З'їзд суддів, на якому буде обиратися вища судова влада України, передає кореспондент «Слова і Діла».

«Верховна Рада ухвалила закон про відновлення довіри до судової влади, і це був перший крок до очищення судової влади, завдяки якому вдалося звільнити всіх членів Вищої ради юстиції, членів Вищої кваліфікаційної комісії, а також звільнити всіх голів і заступників голів усіх судів по Україні», - заявив Дерев'янко.

Однак цього виявилося недостатньо. «Коли цей закон набув чинності, ми побачили, як похапцем, буквально в наступний день, почали переобиратися голови судів і, на превеликий жаль, більше половини голів судів було обрано тих самих, які раніше уособлювали корупційну судову систему», - констатував нардеп.

Новий законопроект передбачає, що судді, яких спіймали на винесенні нечесних рішень, повинні бути звільнені без права займати посаду протягом 3 років.

У свою чергу, Єгор Соболєв звернувся до депутатів із закликом звільнити з посади голови парламентського комітету з правосуддя Сергія Ківалова. «Це плювок на адресу Майдану і на адресу правосуддя. Якщо цього не відбудеться, ми прийдемо і заберемо його самі», - заявив голова Люстраційного комітету.

Нагадаємо, закон «Про відновлення довіри до судової системи», також відомий як закон про люстрацію суддів, був ухвалений Верховною Радою 8 квітня. Раніше голова Люстраційного комітету Єгор Соболєв представив редакцію закону, згідно з якою права обіймати високі державні посади мають бути позбавлені нечисті на руку чиновники усіх гілок влади, включаючи Президента.

Нардеп Юрій Дерев'янко має 20 обіцянок, зареєстрованих системою «Слово і Діло», з яких він поки що не виконав жодної. Що саме наобіцяв українцям народний обранець - дивіться на нашому сайті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: