Експерти розповіли, куди українці поїдуть замість Криму

Читать на русском

У зв'язку з анексією Криму Російською Федерацією туристи з України, які потенційно провели б відпустку в Криму, переважно поїдуть відпочивати в Херсонську та Одеську області, на захід України, а також в Балканські країни.

Про це в інтерв'ю кореспонденту «Слова і Діла» заявили голова Всеукраїнської асоціації туроператорів Ігор Голубаха і директор Туристичної компанії «Феєрія» Ігор Захаренко.

За словами експертів, в Україні потік туристів переключиться в першу чергу на приморські курорти півдня (Одеса, Херсон, Приморськ та ін), а також на західні регіони країни (Галичина, Поділля, Волинь). Серед зарубіжних напрямків опитані фахівці радять, перш за все, балканські країни (Хорватію, Чорногорію, Албанію) і Грузію.

Що стосується «розкрученої» серед українських відпочивальників Туреччини, то Ігор Захаренко зазначив, що цього року відпочинок у цій країні буде коштувати дорожче, ніж зазвичай.

Крім того, Захаренко рекомендує українцям звернути увагу на Хорватію, нагадавши, що для поїздок у цю країну українцям достатньо відкрити національну візу, особливих проблем з видачею якої зараз немає.

На думку експерта, Хорватія порівняно з Кримом має ряд переваг: значно кращий рівень сервісу при досить помірних, за європейськими мірками, цінами і дуже чисте узбережжі Адріатичного моря.

До того ж, хорватський народ близький українському ментально і культурно, що, як зазначив Захаренко, полегшує спілкування туристів з місцевими жителями.

Нагадаємо, у своїй програмі на виборах Президента України Петро Порошенко заявив, що до його пріоритетів належить боротьба за повернення Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: