Аласанія порівняв Порошенка з Берлусконі

Читать на русском

Генеральний директор Національної телекомпанії, журналіст та медіаменеджер Зураб Аласанія вважає, що Петро Порошенко, який відмовився продавати «5 канал», має шанс перетворитися на медіамагната.

Відповідаючи на питання журналіста «Слова і Діла», Аласанія порівняв нового президента з колишнім прем'єр-міністром Італії Сильвіо Берлусконі.

«Це приватний телеканал, якщо він хоче так робити - хай робить. Ми маємо приклад Берлусконі. Він (Порошенко - «Слово і Діло») розуміє, що втрачає державний канал - і це супер. Якщо він залишить собі один приватний - чому б ні?», - вважає Аласанія.

У той же час, медіаменеджер вважає, що наявність такого потужного медіаресурсу в руках правлячої влади не може не вплинути на український медіапростір. «Треба пильнувати і слідкувати за ним. Наприклад, я сьогодні отримував неочікуване запрошення на нараду до Адміністрації Президента. Я побачу, як себе поводить Порошенко в нових умовах, і буду першим, хто підніме галас, якщо що», - пообіцяв Аласанія.

Нагадаємо, вчора Петро Порошенко призначив головою прес-служби Президента Святослава Цеголка - українського журналіста та телеведучого «5 каналу». «Свої люди» Порошенка є і в Київраді. «Слово і Діло» вже писало про те, що за списками УДАРу до міської ради столиці пройшов цілий ряд людей, наближених до новообраного Президента, серед них - PR-менеджер «5 каналу» Олена Матузко.

Крім того, до дня інаугурації п'ятого Президента України журналісти проекту «Слово і Діло» підготували інфографіку щодо статків та бізнес-активів Петра Порошенка. Так, крім відомих усім корпорації «Roshen» та медіакомпанії «5 канал», політик володіє цілою низкою різних підприємств. Загальна сума статків Президента, згідно з його декларацією, складає 1 мільярд 600 мільйонів доларів.

Нагадаємо також, що у ході передвиборчих перегонів Порошенко пообіцяв продати увесь свій бізнес, крім «5 каналу». Щоправда, виконання цієї обіцянки Порошенко, вочевидь, вирішив відкласти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: