Тетяна Чорновол почекає з люстрацією «ворога» Коломойського

Читать на русском

Урядовий уповноважений з питань антикорупційної політики Тетяна Чорновол стверджує, що не має наміру спеціально проводити розслідування щодо корупційних схем, в яких міг брати участь нинішній голова Дніпропетровської ОДА Ігор Коломойський.

Про це вона сказала перед засіданням уряду, відповідаючи на запитання кореспондента «Слова і Діла».

«Я не говорила, що буду спеціалізуватися на ньому (Коломойському - ред.). Але повірте, якщо до мене потрапить корупційна схема, в якій замішаний Коломойський, тоді, звичайно, я буду піднімати це питання », - зазначила Чорновол.

Глава все ще не створеного Антикорупційного бюро звернула увагу, що Коломойський є єдиним олігархом, який зайняв явно проукраїнську позицію під час конфлікту з Росією, але сам по собі цей факт не може гарантувати йому невтручання з боку контролюючих органів.

«В принципі, з усіх «ворогів» він єдиний, хто не зрадив Україну. Тобто, вже єдиний плюс. Хоча він не буде додавати йому якихось преференцій, якщо мені попадеться яка-небудь ситуація», - заявила Чорновол.

У той же час, варто відзначити, що в березні ряд інтернет-ресурсів поширили новину про те, що Тетяна Чорновол збирається «приділити особливу увагу особистості Ігоря Коломойського в рамках антикорупційної діяльності». Відповідна обіцянка зафіксована і системою «Слово і Діло».

Як писало «Слово і Діло», 28 березня Чорновол заявила, що першими людьми, проти яких проводитимуться розслідування Антикорупційного комітету, будуть Юрій Іванющенко і Антон Яценко.


ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: