Пенсійний фонд не платить пенсії кримчанам з 20 березня

Читать на русском

Пенсійний фонд припинив виплачувати пенсії українцям, що проживають на території Криму, після його анексії.

Про це в ході брифінгу повідомила заступник голови правління Пенсійного фонду Валентина Никитенко.

«З 20 березня фінансування і виплата пенсій на території Криму і Севастополя здійснює РФ», - сказала Никитенко, передає кореспондент «Слова і Діла».

Вона також додала, що українці, які не бажають приймати російське громадянство, але продовжують проживати на території півострова, можуть звернутися за виплатою пенсій в Херсонську область.

Також Никитенко повідомила, що на сьогоднішній день на материкову частину України з Криму і Севастополя переїхали 2200 громадян. Виплата їм пенсій здійснюється в прискореному режимі.

При цьому заступник голови правління ПФ не змогла повідомити, скільки пенсіонерів з українським громадянством залишається в Криму.

Нагадаємо, 2 квітня міністр соцполітики Людмила Денисова запевнила, що всі кримчани, у яких залишається український паспорт, отримуватимуть призначені їм соціальні допомоги і далі. Раніше в Міністерстві соціальної політики заявили, що технічно не в змозі перерахувати кошти на виплату пенсій в Криму, оскільки казначейські рахунки на півострові заблоковані.

Раніше в своїй програмі на виборах Президента України 2014 Петро Порошенко заявив, що до його пріоритетів належить боротьба за повернення Криму.

Також прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк 18 квітня 2014 запевнив, що Україна крок за кроком буде повертати Крим назад і в політичному, і в дипломатичному сенсах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: