Порошенко проігнорував активістів, що чекали на нього на Народному віче

Читать на русском

Запрошений на друге громадське Народне віче Президент Петро Порошенко вирішив не з'являтися до народу, незважаючи на очікування активістів. 

8 червня на Майдані Незалежності близько півтисячі активістів чекали появи Петра Порошенка для того, щоб розповісти Президенту про виконані на Майдані роботи й поділитися нагальними проблемами. Однак запрошений попередньо Петро Порошенко так і не з'явився на громадські збори, передає кореспондент «Слова і Діла».

Проте активісти зачитали свої прохання Порошенку від імені українського народу, в яких наполягали на необхідності забезпечити виконання законів для всіх громадян в однаковій мірі.

Також активісти просять дозволити територіальним громадам відкликати чиновників усіх рівнів влади. В переліку вимог також значилася необхідність децентралізувати владу й бюджети.

Крім того, в резолюції Народне віче висунуло вимогу розпустити Верховну Раду і провести дострокові парламентські вибори.

Нагадаємо, у своїй передвиборчій кампанії екс-кандидат Ольга Богомолець заявляла, що в разі обрання її президентом вона зобов'язується дати право народу видворяти чиновників із посад на Народному віче.

Сам Порошенко, бувши кандидатом у президенти, пообіцяв, що виконавчу владу в регіонах будуть реалізовувати таки не призначені центром губернатори, а виконкоми, сформовані обласними радами. Також Порошенко обіцяв надати місцевим громадам більше прав і коштів на реалізацію їхніх повноважень.

Системою «Слово і Діло» зафіксовано 68 обіцянок Петра Порошенка, з яких він уже виконав 13. Зокрема, виконаною є обіцянка про перемогу в першому турі виборів президента. Про решту обіцянок Порошенка можна прочитати на нашому сайті.


ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: