УДАР обрав нового голову фракції замість Кличка

Читать на русском

Народний депутат Віталій Ковальчук став новим головою фракції УДАР у Верховній Раді.

Рішення про обрання Ковальчука було прийнято на засіданні фракції, яке відбулося після інавгурації Президента Петра Порошенка, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу партії.

«Заступником голови фракції у ВР залишився Віктор Пинзеник», - уточнюють в УДАРі.

Нагадаємо, 5 червня лідер УДАРу Віталій Кличко склав депутатські повноваження у зв'язку з обранням його мером Києва. В той же день він прийняв присягу столичного голови.

Системою «Слово і Діло» зафіксовано 11 обіцянок нового голови фракції УДАР Віталія Ковальчука, серед яких одна виконана і три невиконаних.

Так, невиконаною виявилася обіцянка Ковальчука щодо створення в 2012 році в парламенті демократичної більшості у співпраці з «Батьківщиною». Крім того, Ковальчуком були провалені обіцянки ініціювати зменшення кількості контролюючих і дозвільних органів, а також ініціювати створення ТСК для розслідування фактів невиконання вже екс-спікером Володимиром Рибаком обов'язків голови Верховної Ради. В той самий час Ковальчук виконав обіцянку ініціювати закон про імпічмент Президента.

Останньою заявою Ковальчука, внесеною до системи «Слово і Діло», була обіцянка оприлюднити дані про кошти, які були витрачені на виборчу кампанію Петра Порошенка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: