Яценюк увігнав Фірташа в мільярдні борги

Читать на русском

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк налаштований повернути в казну країни гроші, які заборгували компанії бізнесмена Дмитра Фірташа.

Про це він заявив під час звіту про 100 днів діяльності уряду у Верховній Раді, пише «Слово і Діло».

«Згідно з нашими даними, компанії Фірташа винні українській енергетиці близько шести мільярдів гривень. Ми почали судові процеси щодо всіх боргів. Будемо робити все, щоб повернути їх у державну власність», – сказав Яценюк.

Він також зазначив, що нинішня влада зробить усе необхідне для того, щоб у державі були «всі рівні».

Нагадаємо, 9 травня новообраний Президент Петро Порошенко запевнив, що після його обрання ані Рінат Ахметов, ані Дмитро Фірташ не впливатимуть на політику.

13 травня власник холдингу Group DF Фірташ заявив, що не підтримує кандидата у президенти України Петра Порошенка у виборчій кампанії.

Ще у 2011 році лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко висловила впевненість, що змусить компанію «Росукренерго» та її власника Дмитра Фірташа повернути Україні 12,1 мільярд кубічних метрів природного газу.

Нагадаємо, 13 березня стало відомо, що бізнесмен Дмитро Фірташ був арештований у столиці Австрії. Українського олігарха затримали за ордером Федерального бюро розслідувань США.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: