Семерак знайшов покупців лише для 8 з 73 автомобілів Кабміну

Читать на русском

Кабінет міністрів України сьогодні продав 8 із 73 автомобілів, що були в користуванні урядовців.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

Найдорожчим проданим лотом виявився представницький ЗІЛ-114 – раритетний радянський автомобіль 1971 року випуску. Покупець, чиє ім'я наразі не розголошують, заплатив за нього 965 тисяч гривень.

Ця сума склала понад половину всіх грошей, які Кабмін виручив на сьогоднішньому аукціоні. Загалом на 8 проданих автівках автопідприємство українського уряду заробило 1 мільйон 647 тисяч гривень.

На жаль, цю цифру важко співставити з сумою, яку Семерак збирався зекономити на автопарку Кабінету міністрів. Нагадаємо, у квітні міністр Кабінету міністрів заявив, що планує скоротити видатки на автопарк уряду до 18,5 мільйонів гривень на рік. Для порівняння: у 2013 році ця сума становила 42 мільйони. Очевидно, що автівки, які не купили на сьогоднішньому аукціоні, залишаться на утриманні апарату Кабміну.

Крім того, як уже повідомляло «Слово і Діло», Остап Семерак за першу половину червня планував розпродати 71 урядовий автомобіль. Детальніше про плани чиновника зі скорочення витрат на обслуговування автомобільного парку Кабміну читайте у спеціальному матеріалі «Слова і Діла».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: