Сюмар подала у відставку

Читать на русском

Вікторія Сюмар вирішила піти з посади заступника секретаря РНБО, мотивувавши своє рішення тим, що стара команда має поступитися місцем команді новообраного Президента.

Про це вона написала сьогодні у своєму Facebook, передає «Слово і Діло».

«Написала заяву про звільнення за власним бажанням, як і обіцяла відразу після призначення. Завдання було втримати ситуацію у перехідний період. Тепер інформаційну політику має формувати команда обраного Президента в АП. В такий час, коли люди щогодини чекають пояснень від влади, все має бути чітко скоординовано на найвищому рівні», – пояснила Сюмар.

У Раді Нацбезпеки та оборони Сюмар обіймала посаду заступника секретаря, була керівником інформаційно-аналітичного центру. Головним результатом 100 днів роботи у держструктурі чиновниця вважає те, що «українські ЗМІ стали дійсно українськими». До свого активу Сюмар зарахувала створення стратегії інформаційного простору і нової Доктрини інформаційної безпеки та кібербезпеки.

Крім того, Сюмар пишається тим, що в Україні нібито вдалося припинити ретрансляцію низки російських телеканалів, чия пропаганда згубно впливає на громадську думку в окремих регіонах України. З цього приводу «Слово і Діло» хотіло б нагадати, що в зоні АТО на Донеччині та Луганщині недоступними до перегляду наразі є якраз українські канали, в той час як російські охоплюють кількамільйонну аудиторію.

Також до власних здобутків Сюмар зарахувала ухвалення закону «Про суспільне мовлення» та кадрові зміни на «Першому національному» телеканалі.

Своїм наступникам чиновниця побажала мудрості та раціонального підходу, аби без втрат вивести країну з пероду «турбулентності».

За увесь час роботи Вікторії Сюмар в РНБО «Слово і Діло» зареєструвало всього 4 її обіцянки, на цю мить усі в процесі виконання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: