Яценюк реструктуризує «Нафтогаз» замість Януковича та Азарова

Читать на русском

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк збирається перетворити Національну акціонерну компанію «Нафтогаз України» на 2 публічні акціонерні товариства.

Про це він заявив сьогодні на засіданні Верховної Ради пише «Слово і Діло».

«На базі НАК ми будемо створювати два публічних акціонерних товариства. Україна створить ПАТ «Українська газотранспортна система», яке буде займатися виключно прокачкою газу. Друге – ПАТ «Українські газові сховища». Воно буде займатися виключно оперуванням накопичення і відпуску газу з українських сховищ», – заявив голова уряду.

Між тим, подібні обіцянки вже давав не один український високопосадовець. Серед них і попередник Яценюка Микола Азаров. Обіцянку розробити проект реструктуризації НАКу екс-прем'єр дав у 2011 році. Тоді ж він заявив, що створена на основі «Нафтогазу» газовидобувна компанія залишиться під державним контролем.

Серед чиновників, що обіцяли перетворити «Нафтогаз» на кілька вузькопрофільних підприємств, був і колишній президент Віктор Янукович, який заявив про це на початку 2013 року.

Пізніше таку саму обіцянку дав і профільний міністр Юрій Бойко, який у березні 2013 року пообіцяв, що реформування українського нафтогазового монополіста не за горами. Однак цю обіцянку Бойко так і не виконав, а замість нього за неї взявся його наступник Юрій Продан.

Чи вдасться Яценюку виконати обіцянку, з якою не впоралися чиновники попереднього уряду, дивіться на нашому сайті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: