Тижневий дайджест станом на 16 липня 2012 року

Читать на русском

За минулий тиждень система "Слово і діло" поповнилася 69-ма новими обіцянками представників центральних та регіональних органів влади. Серед найголовніших постатей - Прем'єр-міністр Микола Азаров, генеральний директор "Укрзалізниці" Володимир Козак, голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації  Олександр Вілкул та міський голова Харкова Геннадій Кернес.

Глава Уряду акцентував увагу як на питаннях всеукраїнського масштабу, обіцяючи протягом двох років забезпечити державу фруктами власного виробництва та врегулювати діяльність автоперевізників, так і місцевого значення. Зокрема, Прем'єр наголосив на необхідності газифікації ще одного кримського села в рамках її завершення на території півострову та будівництві онкологічного  центру в Житомирі.

Очільник "Укрзалізниці" розповів про майбутні зміни в організації перевезень пасажирів. Так, за його словами, планується впровадити нові швидкісні напрями залізної дороги (Дніпропетровськ, Одеса, ділянка на Львів через Вінницю, Хмельницький і Тернопіль) та компенсувати відміну нічних поїздів введенням комфортної системи хабів.

У Новомосковську Дніпропетровської області  розпочнеться масштабна реставрація дерев’яної пам’ятки архітектури XVIII століття – Свято-Троїцького собору, а жителі Кривого Рогу до кінця поточного року отримають сучасну льодову арену. Натомість Харків вирішив приділити увагу розвитку монументальних форм  - незабаром місто отримає пам'ятники Незалежності України та велосипедистові.

Протягом аналізованого періоду часу 8 обіцянок отримали статус "Виконано" та 12 - "Не виконано".

Важливою подією тижня стало збереження Біличанського лісу та надання йому природоохоронного статусу. Над вирішенням цього питання успішно працювали голова КМДА Олександр Попов та секретар Київради Галина Герега. Серед негативних моментів слід відзначити те, що законопроект про податок на розкіш не пройшов перше читання на останній сесії Верховної Ради, як обіцяв народний депутат Василь Горбаль. А це говорить про отримання додаткового часу можновладцями для задоволення власних потреб у прекрасному.

Станом на 16.07.2012 року в системі "Слово і діло" налічується 648 персон та 5459 обіцянок, з них 2957 у процесі, 1389 виконаних та 1113 невиконаних.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: