Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Голова Івано-Франківської обласної організації Української Народної Партії

Анушкевичус встановить пам'ятник бійцям Небесної сотні і монумент Тарасу Шевченку перед будівлею ОДА

Міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус 10 березня 2014 року повідомив, що перед будівлею облдержадміністрації будуть встановлені пам'ятник бійцям Небесної сотні і монумент Тарасу Шевченку, а площа буде перейменована.
Не виконано
Сказано 10 березня 2014 р.

Джерело

  • http://lenta.if.ua/other/2014/03/10/23109.html
  • Лист керуючого справами виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради А. Лиса
  • Лист директора Департаменту містобудування та архітектури Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради В.Гайдара
  • Лист міського голови Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса
  • http://kurs.if.ua/news/u_frankivsku_vrochysto_vidkryly_pamyatnyk_geroyu_nebesnoi_sotni_romanu_guryku_foto_27470.html

Результат

Відповідно до листа Івано-Франківської міської ради від 16 січня 2015 року, на підставі рішення виконавчого комітету міської ради від 24 квітня 2014 р. №218 26 грудня 2014 року проведено другий етап конкурсу на визначення переможця ескізних проектів пам'ятного знаку "Стіна пам'яті "Небесної сотні" на стіні будівлі обласної державної адміністрації на вул. Грушевського, 21 в м. Івано-Франківську. Конкурсним журі прийнято рішення продовжити конкурс в 2015 році, оскільки з представлених 8 робіт переможця не визначено.

Відповідно до листа Івано-Франківської міської ради від 17 червня 2015 року, конкурсним журі було прийнято рішення встановити пам'ятний знак "Небесній сотні" на фасаді адмінбудівлі, за умови подальшого встановлення пам'ятника "Небесній сотні". Питання встановлення пам'ятника Т.Г. Шевченку перед облдержадміністрацією залишається відкритим. Рішення про перейменування площі не приймалось.

Відповідно до листа Івано-Франківської міської ради від 25 вересня 2015 року, питання встановлення перед будівлею облдержадміністрації монумента Тарасу Шевченка та перейменування площі не вирішене.

14 жовтня 2015 року в Івано-Франківську відкрили пам'ятник герою Небесної Сотні Роману Гурику. Розміщений пам'ятник у Меморіальному сквері, поряд з могилою Героя.