Махніцький каратиме за недоцільне використання грошей, виділених на оборону

Читать на русском

В. о. Генерального прокурора України Олег Махніцький вживає заходів щодо доцільного використання виділених державою та благодійниками коштів на обороноздатність країни.

«Жоден із випадків незаконного використання коштів, призначених для підвищення обороноздатності держави, не залишиться безкарним», - заявив Махніцький, пише «Слово и Діло», посилаючись на прес-службу ГПУ.

За словами Олега Махніцького, вживаються заходи щодо забезпечення додержання законів про використання коштів на забезпечення обороноздатності держави. «Представники Міністерства оборони України за кожний випадок незаконного використання цих коштів будуть нести відповідальність відповідно до чинного законодавства», – зазначив Махніцький.

Так, із резервного фонду Міноборони додатково спрямовано 4,6 млрд грн, з яких 3 млрд грн вже фактично отримано. 

Також прес-служба повідомляє, що на цей час використано майже пів мільярда гривень з цієї суми. Окрім 4,6 млрд грн, до оборонного відомства надійшло понад 126 млн грн благодійної допомоги.

23 травня у Генеральній прокуратурі України заявили, що розглядатимуть діяльність кожного з попередніх міністрів оборони та начальників Генерального штабу Збройних сил, аби з'ясувати причини зниження боєздатності української армії. 

У системі «Слово і Діло» зафіксовано 18 обіцянок Олега Махніцького. 3 з них - перегляд справ щодо екс-прем'єра Юлії Тимошенко, звільнення Павличенків до 26 лютого і відкриття кримінальних справ проти сепаратистів - йому вдалося виконати. Решта 15 заяв  політика поки знаходяться в процесі реалізації. 

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: